Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 4. marts 2014
Tykke pannekaker med havregryn uten sukker
I dag er det pannekakedagen (eller fetetirsdag, som nok er det mere riktige ordet!) Vi går ikke så mye opp i slike "merkedager" her i hus, men en unskyldning til å spise pannekaker på en helt vanlig tirsdag? Ja takk!
En perfekt liten morgensnack, med andre ord! Små pannekaker som kan brukes som brød, eller smøres ut med nutella, og bli den usunde snacken likevel. Og fordi de ble tørrstekt, er de også forholdsvis lette å spise på reise i for eksempel tog, da de ikke griser for mye! Mange fordeler her altså;)
For rundt 8 små pannekaker trenger du:
2 dl melk
2 egg
2 dl havregryn
2 dl hvetemel
Litt salt
Evt: litt kardemomme
Bland alle ingrediensene godt sammen, og la røren kose seg litt på kjøkkenbenken i minst 10 minutter, gjerne lengre. Men har du ikke tid til det, kan de sagtens stekes med en gang også!
Varm en slipplett panne opp til medium varme, og ha 1/8 av røren opp på stekepannen. Stek den til den begynner å boble godt på øversiden. Når den bobler godt, skulle det være mulig å få en spatel under pannekaken, og vende den lett. Stekes på den andre siden til du kan flytte den lett på pannen, og det er så det!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kan man lage røren på kvelden og la den stå i kjøleskapet over natten?
SvarSlet