onsdag den 19. marts 2014

Enchiladas med kylling i salsa ranchera


Med en pakke tortillalefser i kjøkkenskapet, og et par kyllingfileter som er i gang med å tine opp, så er valget ikke langt unna. Fulgt opp med en salsa ranchera (en sterk tomatsaus), ble det en god og fullverdig middag!


For middag til 4 trenger du:

2 kyllingfileter
Olje
Salt
Pepper

2 løk
1 kinesisk hvitløk
1 chili
4-5 plommetomater
Litt sitronsaft
Oregano

100 g revet ost
1 pakke tortillas (6 stk)

Start med å tenne ovnen på 175 grader, og stek kyllingen i en panne med litt olje i. Ha salt og pepper på underveis. Skjær kyllingen opp i små terninger når den er ferdigstekt, og legg den til sides.
Etter kyllingen er tatt av pannen, skreller du løkene, og skjærer dem i to, og legger dem på pannen, med "kjøttet" ned. Gjør det samme med chili og hvitløk. La det steke til det er lett brent. Det kan være en fordel å fjerne stilken fra chilien med en gang.
Ta dem opp, og legg hele tomater opp i pannen. Stek dem til skallet sprekker. Kjør tomater, løk, hvitløk og chili til en grov salsa med en stavmikser, og smak den til med salt, sitronsaft og oregano.
Bland kyllingkjøttet med halvparten av salsaen og halvparten av osten. Når osten er smeltet, fordeler du blandingen på tortillaene, og ruller dem lett sammen.
Legg dem i et ildfast fat, og hell over resten av sausen og osten. Gratineres i ovnen i rundt 15 minutter, til osten er smeltet.

Serveres med litt rømme og en enkel salat (våres besto av agurk, grønn paprika og mango).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...