Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 14. marts 2014
Verdens beste pizzasaus!
Det er godt nok ingen stor hemmelighet at vi spiser mye pizza her i hus, og til det skal man jo også ha en tomatsaus der er i orden. Og det er denne. Helt klart. Den tar litt lang tid å lage, men så har du også til gjengjeld til pizza for et stykke tid fremover - vi fikk små 8 porsjoner ut av denne.
For en stor porsjon trenger du:
4 boks hakket tomat
70 ml tomatpure (en liten boks)
3 laubærblad (putt dem i en tepose, og la den henge ved)
2 dl hvitvin
1,5 store løk
1 kinesisk hvitløk
Litt olje
Salt
Pepper
Skjær løk og hvitløk opp i grove tern, og svits det hurtig i litt olje. Ha resten av ingrediensene oppi gryten, og la den stå og småputre under lokk i rundt 2-3 timer, gjerne mer.
Fisk opp teposten med laubærbladene, og blend det hele. Kok den eventuelt litt mere inn om den ikke er tykk nok - det var våres dog!
Fryses ned i passende, små poser til pizza - og nyt den!
Etiketter:
Hakket tomat,
hvitløk,
Hvitvin,
Laubærblad,
løk,
olje,
pepper,
Pizzasaus,
salt,
Tomatpure
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar