mandag den 10. marts 2014

Pappas gulasjsuppe


Her for et par uker siden fikk kjæresten sagt at han ville ha gulasj - så da var det jo bare å legge hodet i bløt! Jeg visste at pappa hadde en gammel oppskrift som vi tidligere pleide å lage over bål når vi var på tur - så han fikk en telefon. Etter litt leting fant han så ut at han ikke kunne finne oppskriften likevel, men han skrev likevel ned det han kunne huske!
Resultatet var denne (med litt modifiseringer) - og den var (nesten) som jeg husket den! Om den lages innenfor i gryte anbefaler jeg dog å tilsette litt røget paprika for den røyka smaken bål nå en gang gir!


For en stor porsjon (8 stk)


1,5 kg høyrygg (eller annen oksegrytestek med ben)
Olje til steking
4 løk
2 kinesiske hvitløk
1 boks tomat
70 g tomatpure
3 paprika (helst røde, så gule, ikke grønne)
2 ss paprikapulver
2 ts oregano
2 ts salt
2 ts pepper
1 ts sterk paprika
1 ts søt paprika
(1-2 ts røget paprika)
8 poteter
Vann til det hele er dekket

Skjær kjøttet opp i minder biter (munnstore stykker), og finn frem en stor gryte samt en stekepanne. Ha (masser) av olje på stekepannen, og brun alle kjøttbitene. Ha dem opp i gryten etterhvert. Hakk opp løk og hvitløk, og brun det eventuelt av til slutt - vi gjorde ikke.
Skjær paprikaene opp i mindre biter, og ha det over kjøttet. Hell over krydderier, tomatpure og hakket tomat, og fyll opp vann til det hele akkurat er dekket.
La det nå stå og småkoke i 2-3 timer, gjerne litt mer. Rundt 20 minutter før du skal spise, skjæres potetene opp i mindre biter, og haes med til slutt. Det hele er ferdig når potetene er møre.
Smak eventult til underveis - våres skulle ha en liten smule mer med salt.

Serveres som den er, eller eventuelt med brød eller potetmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...