onsdag den 12. marts 2014

Quesadilla med kylling og paprika og en appelsinsalsa


Nå syntes jeg godt nok det nærmer seg slutten for riktig gode appelsiner (eller, det er kanskje lysten på det), men de er likevel gode, litt sånn i mindre mengder. Det sytnes nå ihvertfall jeg.
Dette var en virkelig simpel liten rett, veldig lett å lage, men fylt med smak! Perfekt i en travel hverdag, med andre ord.


For middag til 3-4 trenger du:

3 kyllingfileter
Olivenolje til steking
Litt salt
1 stor chili
1 paprika
1 kinesisk hvitløk
1/2 ss engelsk sauce (eller worchester, om du har)
1 ts spisskummen

6 tortilla lefser
Godt med revet ost, rundt 200 gram

1 paprika
1 løk
1/2 stor chili
1 kinesisk hvitløk
1 ss olivenolje
Litt salt
1 appelsin

Evt: Creme Fraiche og Guacamole


Start med å tenne ovnen på 200 grader, før du går igang med resten.
Skjær kyllingen opp i mindre biter, og stek dem sammen med litt salt på en panne med olje i. Kutt opp chili, paprika og hvitløk, og tilsett det sammen med engelsk sauce og spisskummen. Legg det til sides når det er helt stekt og godt blandet.

Finn frem tortillalefsene, og legg to av dem på en stekeplate. Dryss litt ost over, og fordel 1/3 av fyllet på hver av lefsene. Dryss litt mere ost over. Legg så en lefse mer over på hver av dem, og dryss igjen litt ost på.

Stekes ved 200 grader i rundt 7-8 minutter, eller til osten er smeltet. Gjør så det samme med de siste 2 lefsene. Finn en kniv frem, og del tortilla"kaken" opp i 6-8 like store kakestykker.

Finhakk paprika, løk, chili, appelsin og hvitløk, og bland det godt sammen. Bland oljen inn, og smak til med salt.

Serveres sammen med tortillalefsene, og eventuelt en klatt med creme fraiche eller guacamole.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...