Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 1. marts 2014
Flate boller med ris og kærnemælk
Slike boller som dette er nok det vi spiser mest av i hverdagen - rørt sammen med det vi nå hadde i kjøleskapet. Og i kjøleskapet denne gangen var det itt agurkris samt en sjatt kærnemælk vi gjerne ville ha brukt opp!
Resultatet var noen VELDIG fuktige boller, men godt smakte de altså!
For rundt 10 boller trenger du:
3 dl kokt ris
2 dl kærnemælk / surmelk
Litt salt
5 dl hvetemel
1/2 pakke gjær
1 dl havregryn
1 dl vann
Bland alle ingrediensene godt sammen, og la deigen heve til den når dobbel størrelse. Den vil være veldig klissete.
Bruk et par skjeer til å forme noen "klumper" på en bakeplate, og la den så etterheve i rundt 15 minutter.
Stekes ved 200 grader i rundt 10 minutter, men følg med underveis.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar