Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 8. marts 2014
Brød med kokt ris og hytteost
Restebrød på det beste! Dette er den måten jeg best får "høye" brød på - det er nemlig ikke en given ting hjemme ved meg! Vet ikke helt hva som gjør det - men det er SÅ mye lettere å få fine boller/rundstykker enn det er å lage et fint brød!
Dette brødet fikk en fin skorpe som krummer, vi fikk ryddet litt opp i kjøleskapet, og det smakte supert. Hva mer kan man ønske seg?
Og det at det ble så fint og høyt skader heller ikke!
For et forholdsvis stort brød trenger du:
130 g kokt ris
130 g hytteost
500 g hvetemel
1 dl havregryn
1 pk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
3 dl melk
50 g smør
Ha alle ingrediensene minus smør opp i en bakebolle, og la den kjøre ved lav hastighet i rundt 15 minutter. Tilsett smørret, delt opp i terninger, og la den kjøre en 15 minutter mer. Juster eventuelt med litt vann eller melk hvis deigen er helt umulig - men den skal være på den klissete side.
La deigen heve i 45 minutter under et håndkle.
Velt deigen ut på en meldekket bord, og elt den til den blir litt fast i det. Legg den over på en bakepapirkledd langpanne, og forme den som en STOR bolle. Dekk den med håndkle igjen, og la den etterheve i 45 minutter.
Stekes ved 200 grader i rundt 40 minutter, men følg med underveis - det er ikke alle ovner som oppfører seg likt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar