lørdag den 8. marts 2014

Brød med kokt ris og hytteost


Restebrød på det beste! Dette er den måten jeg best får "høye" brød på - det er nemlig ikke en given ting hjemme ved meg! Vet ikke helt hva som gjør det - men det er SÅ mye lettere å få fine boller/rundstykker enn det er å lage et fint brød!
Dette brødet fikk en fin skorpe som krummer, vi fikk ryddet litt opp i kjøleskapet, og det smakte supert. Hva mer kan man ønske seg?
Og det at det ble så fint og høyt skader heller ikke!


For et forholdsvis stort brød trenger du:

130 g kokt ris
130 g hytteost
500 g hvetemel
1 dl havregryn
1 pk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
3 dl melk
50 g smør

Ha alle ingrediensene minus smør opp i en bakebolle, og la den kjøre ved lav hastighet i rundt 15 minutter. Tilsett smørret, delt opp i terninger, og la den kjøre en 15 minutter mer. Juster eventuelt med litt vann eller melk hvis deigen er helt umulig - men den skal være på den klissete side.
La deigen heve i 45 minutter under et håndkle.
Velt deigen ut på en meldekket bord, og elt den til den blir litt fast i det. Legg den over på en bakepapirkledd langpanne, og forme den som en STOR bolle. Dekk den med håndkle igjen, og la den etterheve i 45 minutter.

Stekes ved 200 grader i rundt 40 minutter, men følg med underveis - det er ikke alle ovner som oppfører seg likt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...