fredag den 13. januar 2012

Banankake i brødform

Dette er, ifølge min kjæreste, den aller beste kaken der kan spises (til hverdag!)

Finn frem;
- 150g smør
- 2 dl sukker
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget)
- 1 ts kanel
- 4 dl hvetemel
- 2 godt modne bananer (jo mere modne, jo søtere er de)
- 100-150g mørk sjokolade (kan gjerne bruke nøtter, mandler, rosiner etc også her, men helst ikke mer enn en total 150g)

Du starter med å røre smør og sukker hvitt, gjerne med hjelp av en kjøkkenmaskin (men det er også fullt mulig å gjøre det for hånd!)
Når det er godt og hvitt, tilsetter du eggene, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og rører det godt inn.
Bananen legger du i en dyp tallerken, og knuser dem godt med en gaffel, og tilsett dem så også i kakerøren, samtidig som du blir ved med å røre.
Sjokoladen hakkes, hvor groft du vil ha det, bestemmer du selv, og røres i helt til slutt.
Når du har fått en fin og jevn masse, heller du det hele opp i en liten brødform (enten smurt godt med smør, eller med et bakepapir oppi), og sette den inn i en forvarmet oven på 175grader i ca 45minutter.
Husk å sjekke din egen ovn frem, da det er veldig forskjeller på stekeevener. Stikk den på slutten for å være sikker på at den er gjennomstekt.
Spises som den er, eller serveres med vaniljeis!

Enjoy :)

9 kommentarer:

  1. Ser godt ut!
    Skal smøren være smeltet eller på romtemperatur?

    SvarSlet
  2. Smørret skal ikke smeltes - men det kan med stor fordel ha romtemperatur (eller ihvertfall ikke helt kjøleskapskaldt), spesielt om det skal piskes i hånden, og ikke på en maskin.

    SvarSlet
  3. Denne deigen ble veldig tørr. Tilsatte ca 1 dl melk. Resultatet ble nydelig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er ikke den mest våte røren. Men det har også mye å si hvor "klissete" bananer du bruker - de tisletter jo betrakelig av det våte om de er veldig klissete

      Slet
    2. Tilsetter alltid et ekstra egg. Bruker 3 godt modne bananer. Deigen blir helt perfekt. Super godt!��

      Slet
    3. Gule bananer er for faste og tørre. Eg bruker overmodne bananer. Dei gir meir enn nok væske. Og så er det ein fin måte å "bruke opp" gammal mat. Det samme gjeld eplekake og eplepai. Dei rynkete og forslåtte eplene er dei beste i kaker og terter.

      Slet
  4. Hei Trine!

    Hvilken rille skal kaken stå på?

    Mvh Anna Ø

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei - jeg pleier å sette den i midten

      Slet
  5. Nydelig kake. Mine venninner, som ikke normalt er kakespisere, forsynte seg 2 ganger.

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...