onsdag den 25. april 2012

Smørstekt pangasiusfilet med halvbakte poteter og asparges


Når typen ikke er hjemme, pleier vi to jentene i hus og kose oss litt ekstra, for eksempel med fisk (da han ikke spiser det... merkelig fyr)
Pangasiusfilet er en fisk jeg nesten alltid har i fryseren. Den koster nesten ingenting, og er fin og allsidig. Mange sier den er kjedelig i smaken, men så lenge man har litt krydderier, så smaker det utmerket!


Start med å sette potetene over... Det er de der tar lengst tid.
500g poteter
Salt
Garlicpepper
Olje

Potetene kokes opp som du alltid gjør i litt lettsaltet vann. Når de nesten er ferdigkokt, heller du vannet av, setter dem til siden, og tender ovnen på ca 200 grader.
Hell litt olje i bunden av en ildfast form, ha potetene oppi, hell litt olje over dem, og dryss på med litt salt og litt GarlicPepper.
Potetene skal ha ca 10 minutter i varm ovn.

Hollandaisen denne gangen ble litt ødelagt av en stykk overivrig liten hjelper og noen egg, og da butikkene holdt lukket (ihvertfall den der er nærme!) ble det nødløsningen... Knorrs! Ingenting som riktig Hollandaise; men jeg får ikke lov til å serve poteter uten "dypp" som det blir kalt  herhjemme! Har du egg i hus og kan lage sausen fra bunden av.. Gjør det! Så mye bedre enn den her gule røra.
Fisken
Salt
GarlicPepper
Olje
Smør
Sitron

Fisken ble krydret inn med salt og garlicpepper på begge sider, og lagt opp i en varm panne med litt olje og smør i.
Den skal steke en 4-5 minutter på hver side. Mot slutten av steketiden klemme du ut litt sitronsaft i pannen, og la det koke med.

Aspargesen ble kort og godt blancheret... Den er bare så god i seg selv! Knekk aspargesen der den gir etter(eller kutt dem likt over om det skal se litt bedre ut), og legg den til sides. Kok vann opp! Ha aspargesen oppi vannet et par-3 minutter, men ikke lengre enn at de fremdeles har litt "bit" i det.
Skyll dem så RIKTIG godt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, gidder ik' overkokt asparges til dette.

Håper det smaker! Her i huset var det ihvertfall ikke noe som helst av rester igjen!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...