Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 20. december 2013
Cookies med hvit sjokolade og tranebær
Da vi forrige helg hadde besøk fra barnehagen av drillenissen Julius, fikk jeg fint beskjed om at "Julius sier at han vil gjøre narrestreker om han ikke får småkake med sjokolade i" - av lillepiken. Og når man får en slik beskjed, er det jo bare med å lytte til hva som blir sagt;)
Resultatet ble disse, men en flott blanding av søt sjokolade og syrlige tranebær (eller røde rosiner, som de også blir kalt). Jeg syntes det var vanskelig å steke to plater med godt resultat på en gang - men det får du jo heller prøve deg frem med!
For 15-20 cookies trenger du:
100 g hvit sjokolade
1,5 dl tranebær, tørre
100 g smør
0,5 dl sukker
1/4 vaniljestang
1 egg
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts grovt salt
Start med å sette ovnen på 200 grader. Hakk tranebær og hvit sjokolade opp i mindre biter.
Rør smør, sukker og frøene fra vaniljestangen godt sammen. K-kroken på Kenwooden fungerer utmerket til det! Tilsett egget, og rør videre. Bland så inn melet, bakepulver og salt. Vend den ferdigblandede deigen med tranebær og hvit sjokolade.
Trill deigen ut til så runde kuler, og fordel dem på to bakepapirkledde plater. Trykk dem litt flate. De vil flyte ut når de blir bakt, så husk å ha litt mellomrom mellom dem.
Bakes midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøles på rist. Og som sagt. Et brett om gangen funket best for meg!
Etiketter:
Bakepulver,
cookies,
Egg,
Hvetemel,
Hvit sjokolade,
Jul,
Kjeks,
salt,
Smør,
sukker,
tranebær,
Vanilje,
Vaniljestang
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar