onsdag den 18. december 2013

Hjemmelagde seigemenn


Hjemmelagde seigemenn har hørt til hjemme hos oss når det kommer til jul så lenge jeg kan huske! Med flere smaker og flere farger - og når de ikke kom oftere enn de gjorde på bordet; så ble de bare desto mere spennende;o
Dette var første gang jeg lagde dette - og gjorde med underveis et par erfaringer!
1: Bruk gelatinPULVER. Om du bruker plater trenger du en 50-55 stykker... og det tar altså LANG tid å oppløse dem uten at det klumper. Mens derimot pulveret bare skal røres ut..
2: Finn en stor gryte. Nei, 1 kg sukker og rundt 4 dl vann fyller ikke så mye men det vokser altså når det koker. Masse. La oss si at jeg fikk vasket et par steder jeg ellers ikke pleier å vaske under første forsøk;)
For en langpanne trenger du:

2,5 dl vann
1 kg sukker
1,5 dl vann
100 g gelatin PULVER
1 fl Storms essens - eller tilsvarende annet (eller ikke.. De kan sagtens lages uten smak)
2 ts sitronsyre
Evt: Konditorfarge
Sukker til å rulle i etterpå



Start med å koke opp 1 kilo sukker sammen med vannet - og kok det hele til sukkeret er helt oppløst og vannet er blitt blankt.
Løs gelatinen opp i det andre vannet, og tilsett sukkerlaken.
Tilsett essense og sitronsyre.

Helles i en flat langpanne eller andre flate fat, og tilsettes eventuell farge.
La det avkjøle helt imens det hele står flatt, gjerne i kjøleskap.

Når det er ferdig stivnet, bruker du små utstikkerformer eller klipper dem opp med en saks. Rulles i sukker.
Oppbevares gjerne lufttett i et glass - da holder de seg bedre.

1 kommentar:

  1. KIG FORBI MIN BLOG OG DELTAG I KONKURRENCEN OM 4 STK. FLASH UP TIL DINE STILETTER <3
    http://www.fashionbysterup.dk/2013/12/den-fedeste-jule-give-away.html

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...