Resultatet ble ihvertfall noen gode og gule boller - omend lavet på juksemetoden da vi ikke hadde safran i hus!
Husk bare masser av kardemomme om du bruker gurkemeie - det smaker ikke så godt;)
For en 25-30 boller trenger du:
5 dl melk
50 g gjær
1,5 ts gurkemeie (eller 1 g safran om du har)
150 g sukker
1/2 ts salt
3 ts kardemomme
12-14 dl mel
150 g smør
Rosiner til pynt
Start med å blande alle ingrediensene untatt smør opp i en bolle. Start med 12 dl mel, og tilsett eventuelt mer etter hvert. Når deigen er god og blandet, tilsetter du smørret i terninger. Igjen - tilsett mel om den virker veldig klissete.
Dekk bollen med plastikk og la den heve til den har dobbel størrelse - rundt 45 minutter til 1 time.
Forme 25-30 lussekatter (jeg laver alltid "grisen" - men du kan finne flere her) og la dem etterheve et lille stykke tid. Minst 15 minutter, men gjerne lengre!
Stekes ved 225 grader i 6-8 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar