Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 8. december 2013
Fiskeboller i sterk, gul saus
Det er ikke ofte vi får fiskeboller her i hus - da jeg ikke syntes vi kan få noen ferdiglagde som smaker godt nok her i Danmark. Og hjemmelagde har jeg slett ikke prøvd meg på (enda?)
For middag til 2-3 trenger du:
400 g poteter - kokes
1/3 brokkoli - blancheret
2 små gulerøtter, revet
Hvitkål, i strimler
1 boks fiskeboller
1/2 rødløk - finhakket
1/2 ts olje
2 ts smør
2 ts mel
1-2 dl kokende vann
1 dl fiskebollekraft
1-2 dl melk
2 ts karry
1 ts cayennepepper
Salt
Pepper
Start med å sette potetene over for å koke, og ha brokkolien oppi det siste minutter. Skyl brokkolien i iskaldt vann etterpå.
Gjør gulerøtter og kålen klare imens sausen varmer seg;)
Ha karry og cayennepepper i bunden av gryten, og "brenn" det av i rundt 30 sekunder. Tilsett olje og finhakket løk, og svits det lett.
Tilsett mel og smør, og rør det så godt sammen.
Ha oppi kraft, melk og vann, og smak det hele til med salt og pepper. Ha oppi fiskebollene, og varm dem opp.
Serveres med det hele på tallerkenen;)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar