mandag den 30. december 2013

Kalkunbryst med ovnstekte grønnsaker og søtpotetmos


Så er det ikke kun oksestek det går i - selv om det er ofte;) Dette var våres alternative Thanksgiving mat - det går ikke helt her i hus å lave en kalkun på en helt alminnelig torsdag - og bestemt ikke når jeg først er hjemme fra jobb kvart i seks..
Så er det godt man kan lave litt alternative utgaver av en klassisk middag;) Både kalkunen, poteten og søtpoteten var der - så da vil jeg si vi var godt på vei - om ikke annet!

For middag for tre trenger du:

1 kalkunbryst
Litt olje
Salt
Pepper

400 g potet
200 g gulrot
100 g kålrabi / kålrot
Olje
Salt
Pepper

1 stor søtpotet, eller to små
0,5 dl melk
Salt
Pepper
1 lille fedd hvitløk

Start med å tenne ovnen på 180 grader. Gni kalkunen inn i olje, salt og pepper, og brun den hurtig av på en varm panne. Ha den i et ildfast fat, og stek i ca 50 minutter til den er gjennomstekt. La den hvile seg litt før du skjærer den i skiver.
Skrell poteter, gulerøtte og kålrabi, og skjær det i stenger. Fordel det i en bakepapirkledd langpanne, og sprinkle olje, salt og pepper over. Stekes i rudnt 40-45 minutter ved 180 grader.
Skrell søtpoteten, og del den opp i mindre biter. Kokes mør i lettsaltet vann. Hell vannet fra, og hell melk og et presset hvitløksfedd over. Mos det til en jevn blandingen med stavblenderen (eller en moser om du ikke har en blender). Smakes til med salt og pepper. 


2 kommentarer:

 1. Godt alternativ isteden for rødt kjøtt og det smaker helt sikker herlig.
  Godt Nyttår
  Klem
  Liza

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et meget godt alternativ ja - og så mye fortere enn en hel kalkun (som forøvrig er noe av det beste jeg kan få;))

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...