Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 14. december 2013
Foccaciaboller
Kjæresten er generelt en lille smule skeptisk når jeg nevnte ordet "foccacia" boller - men han måtte gi meg rett når han fikk smakt disse! Gode og myke inni, og sprø på yttersiden! Og de var også gode dagen etter;)
Du skal bare huske å bruke en god olje i dem - fordi oljesmaken kommer en liten smule igjennom. Om du slett ikke bryr deg om oljesmaken, halvver mengden!
For 8 boller trenger du:
25 g gjær
3,25 dl vann
1/2 ss salt
1,5 ss olivenolje
250 g hvetemel
250 g durummel
Bland alle ingrediensene sammen, og la deigen heve i 30 minutter.
Forme 10 boller ut av deigen, og la dem etterheve i 60 minutter.
Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar