Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 9. december 2013
Kålsalat med appelsin og kylling
Når vi har hatt helstekt kylling her i hus, er der alltid litt rester igjen i form av kjøtt og ben. Benene blir som oftest kokt inn til litt fond - og resten pleier vi å prøve å variere litt!
Denne gangen ble maten pimpet opp med litt appelsin, samtidig med at vi fikk brukt opp en kålrest vi hadde i kjøleskapet! Godt og knasende var det ihvertfall - og nudlene i bunn gjorde kjæresten fornøyd. Man kan dog sagtens kutte ned på nudlene, og øke kålmengden!
For middag til 3 trenger du:
300 g kylling, i strimler
2 porsjoner nudler
1/3 kålhode
1 appelsin
Appelsinsaft, fra 1 appelsin
Salt
Pepper
Rødløk
Start med å sette vann over for nudlene å koke, imens du strimler klar kyllingen. Press saften ut av den ene appelsinen, og skjær den andre opp i små biter. Finhakk rødløket. Snitt kålet opp i mindre biter.
Fordel nudlene på tallerkenen, ha snittet kål over, så appelsin og så løk og kylling. Avslutt med appelsinsaft, friskkvernet pepper og litt salt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar