Potetmos er en av potetene jeg har vanskeligheter med å bruke restene oppe av - spesielt om det ikke er nok saus lignende igjen!
Her om dagen hadde vi litt søtpotetmos-rester igjen, så fant ut jeg ville prøve det i boller - og det smakte utmerket! Det gav en flott fukt og smak til bollene - og så fikk de også en fin farge;)
For 8 små boller:
2 dl hvetemel
1,5 dl søtpotetmos
2 dl havregryn
1/2 pk gjær
Vann til fin konsistens
Solsikkekjerner til pynting
Evt: salt
Bland alle ingrediesene minus vann opp i en bolle, og bland dem godt sammen. Juster deigen med vann om nødvendig - jeg skulle ha rundt 1 dl for å få fin nok konsistens på deigen.
Du skal vurdere om du vil salte deigen eller ei - vi valgte å la være, da vi bruker salt i vores potetmos.
Heves i 45 minutter, formes til boller, og etterhev i 30 minutter mer. Etter at bollene er ferdig etterhevet, pensle dem med vann, og fordel solsikkekjerner på toppen.
Stekes i rundt 15 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar