Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 22. december 2013
Banankake med kanel
Her på onsdag våknet jeg opp med en EKSTREM lyst på banankake - noen som kjenner det? Og da jeg ikke startet før 10.30 på jobb, hadde jeg en liten smule tid til å mekke det sammen. Det er virkelig deilig med sånne lange morgener engang iblant, hvor det ikke er noe stress på!
For 1 kake i en 23 cm rund form trenger du:
2 bananer
1,5 dl sukker
1 egg
100 g smør
4 ss melk
1-2 ss kanel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2,5 dl hvetemel
100 g mørk sjokolade
Start med å ha banan, sukker og egg opp i en dyp beholder, og knus det til en jevn blanding med en stavmikser.
Smørret smeltes. Når smørret er smeltet, blander du melken i, og lar det stå et par minutter, før du blander det opp i bananblandingen.
Sikt eller forsiktig rør inn de tørre ingrediensene under god omrøring.
Helles over i en bakepapirkledd form, og stekes ved 175 grader i rundt 35-40 minutter.
Smelt sjokoladen i mikroen, og smør den ut over den lunkne/kalde kaken. Serveres når sjokoladen er stivnet!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar