Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 5. december 2013
Semulegrøt med vanilje
Så var det grøt på menyen igjen! Lillepiken er over gjennomsnittet glad for grøt - men det blir litt knapt med tid i hverdagen til å lage skikkelig risgrøt. Og hurtigrisgrøt har vi prøvd en gang - det prøver vi ikke igjen! Noe som er mer tørt og kjedelig enn det var skal du lete lenge etter!
Men semule - det er fantastisk i hverdagen! Det tar rundt 20 minutter å lage fra start til slutt - også smaker det bare fantastisk! Jeg har valgt denne gangen å putte litt Vikingmelk i, men fløte eller ren melk funker også fint. Jeg syntes vaniljefrøene gav en god og balansert smak til det hele.
For 3-4 porsjoner trenger du:
1 boks vikingmelk
6-6,5 dl melk
1 vaniljestang - frøene
1,25 dl semulegryn
20 g smør
evt: litt salt
Sukker
Smør
Kanel
Fenalår
Spekepølse
Start med å ha melk, vikingmelk og vaniljefrø opp i en gryte, og kok det opp.
Tilsett semulegrynene under omrøring, og rør jevnlig i det til det koker opp igjen.
Skru så helt ned for varmen, og la det småputre i rundt 15 minutter under lokk, med litt omrøring en gang i blant. Rør smørret inn rett før servering.
Serveres med sukker, kanel og en smørklatt - og litt spekemat ved siden av for å balansere det ellers søte måltidet en smule!
Etiketter:
fenalår,
Grøt,
Kanel,
melk,
salt,
Semulegryn,
Smør,
spekepølse,
sukker,
Vanilje,
Vaniljestang,
Vikingmelk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Jeg har aldrig nogensinde hørt om semule (eller semulje som det åbenbart hedder på dansk) eller viking mælk før. Men hvis det kun tager 20 minutter at lave så tror jeg at det bliver noget vi bliver glad for herhjemme. Her orker jeg heller ikke altid at lave risengrød
SvarSletVikingmelk er en kondenseret mælk, men den er ikke sød som den man kan købe i danske supermarkeder. Det kan sagtens erstattes af fløde eller mælk.
SletOg ja - det er en super hurtig og løkker grød!
Har aldrig hørt om retten O_o Men det ser virkelig sindssygt godt ud :D
SvarSletOg 20 minutter - FEDT! :D
Simone
Microcut.dk