Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 16. december 2013
Årets (knuste) pepperkakehus!
Årets pepperkakehus - eller ruin som vi har valgt å kalle den, er litt alternativ!
Det var første året lillepiken har fått lov til dekorere det selv, men det var *litt* for mye pynt på toppen - så det endte opp med å knekke!
Men, siden det var første gang hun selv har pyntet det, har vi valgt å bare la det bli stående - som et litt alternativt hus. Duften er der - og med strategiske nisserplasseret her og der, kan vi godt se det morsomme i det;)
Uansett er oppskriften den samme som i fjor - og da det ble jo vellykket, så den kommer likevel;)
Oppskriften: Nok til hus + et par ekstra kaker
Du trenger:
75 g smør
2,5 dl sukker
1 dl lys sirup
1 dl vann
1/2 ss ingefær
1/2 ss nellik
1/2 ss kanel
1/2 ss natron
7,5 dl hvetemel
Bomull
3 eggehviter
800 g melis
Sukkertøy / bolsjer, det skal helst være gjennomsiktig
Snebolde
Evt lys, nisser, annet godteri til pynt
Bakepapir
Blyant
Saks
Brett til å ha det hele på
Sølvpapir
Utstikkerformer
Start med å ha sukker, smør og sirup i kjøkkenmaskinen, og kjør det til du har fått en lys og jevn masse. Tilsett vannet og alle krydderiene, og rør godt igjen. Når du har fått en jevn masse, tilsetter du melet, blander det godt sammen og dekker til bollen. Nå skal deigen stå i kjøleskapet, helt over natten.
Nå er det tid for å kjevle deigen ut til masse store stykker. Jeg overførte mine tegninger over på bakepapir, som jeg så klippet ut i rette størrelser. Deigen ble kjevlet ut, og skjært forsiktig ut med smørkniv. Jeg lærte underveis at man helst skal jobbe hurtig, for deigen blir godt nok klissete etterhvert;) Det aller letteste er bare å skjære formene direkte ut på bakepapiret som skal i ovnen, så slipper du å risikere at de drar seg ut og blir større eller mister formen deres når du prøver å flytte dem.
Vinduene laget jeg med å stikke ut små hjerte og stjerneformer direkte på huseveggene etter at de var skjært ut.
Stekes i omtrent 8 minutter ved 180 grader.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar