Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 29. december 2013
Oksestek med smørbakte grønnsaker
Det er slettes ingen hemmelighed at vi er veldig glad for oksekjøtt her i hus - og ekstra glad er vi for en god og nystekt stek...
Og som normalen er når det er kjæresten der kokkelerer i kjøkkenet - følger det med en ganske så lekker saus til. Oppskriften på den kan jeg dog ikke gi ut - for det blir laget ganske så på slump;)
For middag for 3 trenger du:
Rødvinssaus
400-500 g oksestek
Olje
Salt
Pepper
500 g poteter
150 g gulerøtter
1 løk
2 ss smør
Salt
Pepper
200 g grønne bønner
1/2 agurk
Start med å gni steken godt inn i salt og pepper, og brun den av i litt olje på en varm panne. Ha den opp i et ildfast fast, og stek ved 200 grader i rundt 30-40 minutter.
Pakk den så inn i noe sølvpapir, og la den hvile en 15-20 minutter på benken imens du laver resten.
Sausen ble som sagt lavet litt på slump - men den det ble linket til over er forholdsvis tett på;)
Gulerøtter, poteter og løk ble kuttet opp i mindre biter, og kom opp i et annet ildfast fat. Smørret ble fordelt i små "klatter" rundt over dem, og salt og pepper ble fordelet over det hele. De fikk en 40 minutter i ovnen.
Damp de grønne bønnene hurtig i noe lettsaltet vann, og fordel litt grovhakket agurk oveni.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar