søndag den 18. januar 2015

Æggekage med bacon, tomat og parmesan (Tomat clafoutis)


På jobb her på fredag fikk jeg slengt denne oppskriften (altså, originalen - jeg klarer aldri lage mat 100% etter en oppskrift) i hodet med beskjeden "matklubb til mandag". Nå er jeg ikke kjent for å la en utfordring gå til spille - og at det samtidig passet veldig godt med hva jeg hadde både av planer OG hvad som var i kjøleskapet - så det kunne nesten ikke passe bedre!
Denne lille eggekaken fikk en VELDIG fin farge - smakte super - og samtidig var veldig lett å lage, så alt i alt en veldig god kombi. Kanskje ikke typisk lørdagsmat, men hvem er det egentlig som bestemmer der;o


For mat til 3-4 (nok nærmere 3 enn 4) trenger du:

5 egg
150-200 g rømme, creme fraiche, gresk yoghurt..
2 ts grov sennep
1-2 dl revet parmesanost (50-75g)
2 ts tørret oregano
Salt
Pepper
350 g cherry tomater
3 skiver ferdigstekt bacon
Karse

Start med å tenne ovnen på 200 grader, for dette går fort å røre sammen.
Ha eggene, rømme, sennep og revet parmesan ost i en dyp bolle, og pisk det hele godt sammen. Rør inn salt, oregano og pepper.
Del baconet opp i mindre biter, og bland det inn i massen.
Skyll tomatene, og fordel den i en ildfast form. Smør den eventuelt, da eggemassen ellers kan være litt vanskelig å få ut igjen. Jeg gjorde ikke - men så blir det også litt mer oppvask;)
Hell eggemassen over tomatene, og ha det hele inn i ovnen.
Stekes, som sagt før, ved 200 grader i ca 20 minutter, til den er gylden på toppen og har satt seg.

Server med en grønn salat og rugbrød om du spiser det!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...