onsdag den 9. april 2014

Laks på sjampinjongbund med råkostsalat


Når matplanen står på fiskekaker, og det ikke er noe andre enn meg hjemme på grunn av lekeavtaler og overtid, så er det jo rom for litt improvisasjon;)
Fiskekakene ble til et deilig stykke ovnbakt laks, på en bunn av sjampinjonger og en frisk råskost - og det ble slett ikke dårlig, om du spør meg!


For middag til to trenger du

2 stykke laksefilet
Olje til smøring
Salt
Hvitløkpepper

250 g sjampinjonger
1 ss smør
1 vårløk
Salt
Hvitløkspepper

1/4 spisskål
3/4 grønt eple
1 gulrot
100 g kålrabi
1,5 dl ferdigblandet dip (eller creme fraiche/rømme - jeg ryddet litt i kjøleskapet)

Start med å sette ovnen på 180 grader, og ha litt olje i bunden av et ildfast fat. Legg laksestykkene opp i fatet, og dryss litt salt og pepper over. Stekes i rundt 10-15 minutter, men følg med underveis - når den begynner å komme litt hvitt ut, er den ihvertfall ferdig;)

Ha smørret i en panne, og skjær sjampinjong og vårløk opp i mindre stykker. Stekes på mellem varme til det hele har fått fin farge, og så smått er begynt å falle sammen.

Skjær opp kål, eple, gulrot og kålrabi opp i mindre stykker, og bland det godt sammen med dippen.

Serveres samlet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...