Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 9. april 2014
Laks på sjampinjongbund med råkostsalat
Når matplanen står på fiskekaker, og det ikke er noe andre enn meg hjemme på grunn av lekeavtaler og overtid, så er det jo rom for litt improvisasjon;)
Fiskekakene ble til et deilig stykke ovnbakt laks, på en bunn av sjampinjonger og en frisk råskost - og det ble slett ikke dårlig, om du spør meg!
For middag til to trenger du
2 stykke laksefilet
Olje til smøring
Salt
Hvitløkpepper
250 g sjampinjonger
1 ss smør
1 vårløk
Salt
Hvitløkspepper
1/4 spisskål
3/4 grønt eple
1 gulrot
100 g kålrabi
1,5 dl ferdigblandet dip (eller creme fraiche/rømme - jeg ryddet litt i kjøleskapet)
Start med å sette ovnen på 180 grader, og ha litt olje i bunden av et ildfast fat. Legg laksestykkene opp i fatet, og dryss litt salt og pepper over. Stekes i rundt 10-15 minutter, men følg med underveis - når den begynner å komme litt hvitt ut, er den ihvertfall ferdig;)
Ha smørret i en panne, og skjær sjampinjong og vårløk opp i mindre stykker. Stekes på mellem varme til det hele har fått fin farge, og så smått er begynt å falle sammen.
Skjær opp kål, eple, gulrot og kålrabi opp i mindre stykker, og bland det godt sammen med dippen.
Serveres samlet!
Etiketter:
Creme Fraiche,
Dip,
eple,
fisk,
Gulrot,
Hvitløkspepper,
Kålrabi,
Laks,
olje,
Rømme,
salt,
sjampinjong,
Smør,
Spisskål,
Vårløk
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar