Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 3. april 2014
Osteomelett med sjampinjong, tomat og fenalår
Omelett er super hjemme-lunsj mat (hvis man ser bort i fra oppvasken ihvertfall!). Virkelig lett å lage, lett å få masser av smak i det, samt en utmerket måte å rydde opp litt i kjøleskapet! Det skal man heller ikke se ned på, ihvertfall ikke her i hus!
For lunsj eller frokost til en trenger du:
2 egg
Salt
Pepper
En skvett fløte
Smør til steking
1 håndfull revet ost
100 g sjampinjonger
Salt + pepper
2-3 blader ramsløk, klippet opp
Smør til steking
3-4 tynne skiver fenalår
1-2 tomater
Skjær sjampinjongene i skiver, og bland dem godt sammen med ramsløket.
Stek fenalåret på en panne til det er sprøtt, og legg det til sides. Ha smør opp i pannen, og ha opp i sjampinjonger og ramsløk. Dryss litt salt og pepper over, og la det stekes til de er ferdige;)
Pisk egg, salt, pepper og fløte godt sammen, og smelt smørret på en (ny) panne. Hell røren ut over pannen, og la den varmes opp på lav varme. Når omeletten begynner å bli fast på toppen, drysser du litt ost på den ene halvdel, legger en smule sjampinjonger på, og bretter så resten av omeletten over.
La den ligge rundt 30 sekunder for å sette seg litt, før du serverer det hele på en tallerken, sammen med resten av sjampinjongene, fenalåret og en grovt hakket tomat eller to.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar