torsdag den 3. april 2014

Osteomelett med sjampinjong, tomat og fenalår


Omelett er super hjemme-lunsj mat (hvis man ser bort i fra oppvasken ihvertfall!). Virkelig lett å lage, lett å få masser av smak i det, samt en utmerket måte å rydde opp litt i kjøleskapet! Det skal man heller ikke se ned på, ihvertfall ikke her i hus!


For lunsj eller frokost til en trenger du:

2 egg
Salt
Pepper
En skvett fløte
Smør til steking
1 håndfull revet ost

100 g sjampinjonger
Salt + pepper
2-3 blader ramsløk, klippet opp
Smør til steking

3-4 tynne skiver fenalår
1-2 tomater

Skjær sjampinjongene i skiver, og bland dem godt sammen med ramsløket.
Stek fenalåret på en panne til det er sprøtt, og legg det til sides. Ha smør opp i pannen, og ha opp i sjampinjonger og ramsløk. Dryss litt salt og pepper over, og la det stekes til de er ferdige;)

Pisk egg, salt, pepper og fløte godt sammen, og smelt smørret på en (ny) panne. Hell røren ut over pannen, og la den varmes opp på lav varme. Når omeletten begynner å bli fast på toppen, drysser du litt ost på den ene halvdel, legger en smule sjampinjonger på, og bretter så resten av omeletten over.
La den ligge rundt 30 sekunder for å sette seg litt, før du serverer det hele på en tallerken, sammen med resten av sjampinjongene, fenalåret og en grovt hakket tomat eller to.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...