Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 7. april 2014
Pølsehorn med skyr og spelt
Pølsehorn er og blir den beste maten vi kan ha med på toget - og da lillepiken også får masser av ketchup den vei, er hun heller ikke helt misfornøyd!
Disse er ikke av den helt lyse sorten, som jeg eller har har lavd før - men de jo ikke nødvendigis dårligere av den grunn!
For 10 pølsehorn trenger du:
Litt salt
50 g gjær
1 egg
1 dl vann
1 dl skyr
450 g mel (jeg delte 50/50 hvetemel og fullkorns spelt)
50 g smør
Ketchup
10 små eller 5 "normale" pølser
Sesamfrø
Ha alle ingrediensene untatt smør opp i en bakebolle, og kjør det til du har en jevn masse. Tilsett smør i terninger, og kjør det rundt 5-10 minutter mer. La deigen heve i rundt 1 time.
Del deigen opp i 10 like store deler, og finn resten av tingene frem. Del de eventuelt store pølsene opp i to, eller la de små være som de er.
Kjevle eller klem deigen flat, og ha litt ketchup på hvert stykke. Legg pølsebiten over, og lukk/klem deigen godt sammen. Gjenta med de andre 9. Etterhev i rundt 30 minutter.
Pensle pølsehornene med litt vann, og dryss sesamfrø over. Stekes ved 225 grader i 8-12 minutter, men følg godt med underveis. Plutselig går det fort!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar