mandag den 7. april 2014

Pølsehorn med skyr og spelt


Pølsehorn er og blir den beste maten vi kan ha med på toget - og da lillepiken også får masser av ketchup den vei, er hun heller ikke helt misfornøyd!
Disse er ikke av den helt lyse sorten, som jeg eller har har lavd før - men de jo ikke nødvendigis dårligere av den grunn!


For 10 pølsehorn trenger du:

Litt salt
50 g gjær
1 egg
1 dl vann
1 dl skyr
450 g mel (jeg delte 50/50 hvetemel og fullkorns spelt)
50 g smør

Ketchup
10 små eller 5 "normale" pølser
Sesamfrø

Ha alle ingrediensene untatt smør opp i en bakebolle, og kjør det til du har en jevn masse. Tilsett smør i terninger, og kjør det rundt 5-10 minutter mer. La deigen heve i rundt 1 time.

Del deigen opp i 10 like store deler, og finn resten av tingene frem. Del de eventuelt store pølsene opp i to, eller la de små være som de er.
Kjevle eller klem deigen flat, og ha litt ketchup på hvert stykke. Legg pølsebiten over, og lukk/klem deigen godt sammen. Gjenta med de andre 9.  Etterhev i rundt 30 minutter.

Pensle pølsehornene med litt vann, og dryss sesamfrø over. Stekes ved 225 grader i 8-12 minutter, men følg godt med underveis. Plutselig går det fort!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...