Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 10. april 2014
Baconkledd kylling med bønnefritter og parmesansaus
Etter at jeg kom forbi parmesansausen inne på Fotballfrues side for et stykke tid siden, har jeg hatt lyst til å lage sausen - men det skulle liksom også være litt mere mat til det enn kun saus! Resultatet ble dette - ganske så vellykket om jeg må si det selv;)
For middag til 3 trenger du:
3 små kyllingfileter
Salt
Pepper
Evt: Olje til steking
3 skiver bacon
400 g bønner fra frost
2 ss olivenolje
Salt
En god del cherrytomater
2,5 dl creme fraiche
100 g parmesan
Sitronsaft
Salt
Pepper
Start med å sette ovnen på 200 grader, og bland sammen bønner, olivenolje og salt. Fordel det på en bakepapirkledd plate, og stek det rundt 30 minutter. Vend dem underveis.
Dryss salt og olivenolje over cherrytomatene, og stikk dem inn i ovnen også, disse skal ha rundt 15-20 minutter.
Varm litt olje på en panne, og dryss litt salt og pepper på kyllingfiletene. Tre baconskiven rundt kyllingen, og brun den hurtig av på pannen. Ha dem så i et ildfast fat, og gi dem rundt 15-20 minutter i ovnen.
Ha creme fraiche (jo fetere jo bedre) opp i en gryte sammen med den revne parmesanosten, og varm det sakte opp til det hele er smeltet. Smak til med salt, pepper og sitronsaft
Etiketter:
Bacon,
Cherrytomat,
Creme Fraiche,
Grønne bønner,
Kylling,
Olivenolje,
olje,
parmesan,
pepper,
salt,
sitronsaft
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar