mandag den 21. april 2014

Kyllingspyd med tandoori i salattaco.


Når man så ikke kan få den tandoorien man drømmer om, så må man da improvisere litt. Og dette smakte godt. Farlig godt!
Det vil bli aller best på grill, men om du ikke har det til rådighet, er ovnen eller stekepannen også et fintfint alternativ.

Kyllingspydene ble server med en lekker, lekker salattaco, fylt med masser av deilige grønnsaker. Det kan vi godt li'!


For middag til 3 trenger du:

3 kyllingspyd skåret i tern
Tandoori-krydder
Salt
Olje

1-2 hjertesalat
1 god håndfull cherrytomater
1/2 agurk
1 eple
2 snackpaprika

3 ss creme fraiche
1 ss tandoori krydder
Litt melk (rundt 1 dl)
1 ss tomatpure
Sukker og salt for å eventuelt justere smaken litt

Eventuelt litt ris for de som ikke kan leve uten.


Start med å skjære kyllingen opp i mindre biter, og terkk de på noen grillspyd (om du bruker dem i tre, husk å la dem ligge å trekke i vann litt på forhånd!). Pensle dem med olje, og fordel salt og tandoori-lrydder ut over spydene. Grilles når de er klare for det - og de skal ikke ha særlig lang tid.

"Svi" krydderet av et minutt eller to på en tørr panne til det begynner å bre seg en flott og sterk krydderduft i kjøkkenet, og ha melk og tomatpure på. Gi det et hurtig lille oppkok, og vend små creme fraichen i. Smak til, og juster eventuelt med salt og/eller sukker.

Skjær det hele salt minus salatbladene opp i mindre biter, og ris salatbladene av så de er store og fine.

Server salatbladene fylt med salaten, kylling og litt saus - litt gris, men det smaker utmerket.

(Og om du er av dem som syntes du trenger litt ris og så videre til maten, koker du jo bare det "underveis" etter anvisning på pakken)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...