fredag den 18. april 2014

Flesk i fat på rotfruktbund


Så var det kjæresten sin tur til å lage mat - og det ble gjort på beste vis! Vi hadde en pakke med litt flesk i fryseren, og kombinert med de rotfruktene vi fant i kjøleskapbet, ble det et ganske så fint måltid!


For middag til 3-4 trenger du:



6 poteter
3 gulerøtter
2 persillerøtter
1 rødbete
2 kinesiske hvitløk
1 løk
8 skiver flesk
Olje
Salt
Pepper

Evt: Brød og smør


 Start med å skjære de skrellede rotfruktene opp i omtrent like store stykker, og kom de i et fat sammen med litt olje, sat og pepper.
Legg fleskestykkene over, og dekk fatet med sølvpapir. Stekes ved 200 grader i rundt 40 minutter, midt i ovnen,

Tag sølvpapiret av, og ta flesket fra pannen, og rør godt rundt i rotfruktene. Legg så fleskestykkene på igjen. Sett fatet inn i ovnen igjen (denne gangen uten sølvpapir) og stekes videre i rundt 15-20 minutter. Vend fleskestykkene minst 1-2 ganger underveis. Gi det eventuelt et minutts tid under grillen helt til slutt om det slett ikke er noen sprøthet over fleskestykkene.

Serveres som det er, eventuelt med et stykke brød og smør til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...