Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 18. april 2014
Flesk i fat på rotfruktbund
Så var det kjæresten sin tur til å lage mat - og det ble gjort på beste vis! Vi hadde en pakke med litt flesk i fryseren, og kombinert med de rotfruktene vi fant i kjøleskapbet, ble det et ganske så fint måltid!
For middag til 3-4 trenger du:
6 poteter
3 gulerøtter
2 persillerøtter
1 rødbete
2 kinesiske hvitløk
1 løk
8 skiver flesk
Olje
Salt
Pepper
Evt: Brød og smør
Start med å skjære de skrellede rotfruktene opp i omtrent like store stykker, og kom de i et fat sammen med litt olje, sat og pepper.
Legg fleskestykkene over, og dekk fatet med sølvpapir. Stekes ved 200 grader i rundt 40 minutter, midt i ovnen,
Tag sølvpapiret av, og ta flesket fra pannen, og rør godt rundt i rotfruktene. Legg så fleskestykkene på igjen. Sett fatet inn i ovnen igjen (denne gangen uten sølvpapir) og stekes videre i rundt 15-20 minutter. Vend fleskestykkene minst 1-2 ganger underveis. Gi det eventuelt et minutts tid under grillen helt til slutt om det slett ikke er noen sprøthet over fleskestykkene.
Serveres som det er, eventuelt med et stykke brød og smør til.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar