Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 22. april 2014
Lyse og luftige hamburgerbrød
Etter at jeg dumpet innom disse hamburgerbrødene hos Trines Matblogg for gud vet hvor lang tid siden, har vi været fan. Både meg, kjæresten OG lillepiken - og det skal det altså noe til for at skal gå;)
Vi holder oss forholdsvis nært originalen, men det blir jo alltid "tweaket" litt underveis!
For 9-10 hamburgerbrød trenger du:
550 g hvetemel
1-1,5 ts salt
1,5 ts sukker
1 pk gjær
2,5 dl melk
1 dl vann
50 g smør
Vann + sesamfrø
Ha det hele untatt smørret opp i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre i rundt 10 minutter ved lav hastighet. Juster eventuelt med litt mel om den virker FOR våt, men litt fuktig skal den altså være.
Skjær smørret opp i terninger, og ha det oppi bollen etter at de 10 minuttene er gått, og la den kjøre i rundt 10 minutter mer.
La deigen heve i 1 time.
Ha deigen ut på bordet, selv om den er klissete, burde smørret gjøre det mulig å jobbe med den. Del deigen i 9-10 like store emner, forme dem som boller, og fordele dem på en bakeplate. Trykk dem litt flate.
La dem heve i rundt 45 minutter mere.
Trykk bollene litt flate, og smør dem inn med vann. Dryss sesamfrø over. Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter, følg med på slutten av baketiden - her går den nemlig fort!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar