torsdag den 6. februar 2014

Spareribs med dampede grønnsaker og stekte sjampinjonger


Da vi tidligere denne måneden gikk i gang med prosjekt "tøm fryser" (det er et evigshetsprosjekt...) falt vi over en stack med ribs fra en omgang takeaway fra Bones. Det skulle da spises!
Det er går fint nok å varme opp svin, både på den hurtige og den sene måten. Denne gangen ble det den hurtige da klokken plutselig ble ti i seks, og vi fremdeles ikke var kommet igang!


For middag for 2-3 trenger du:


2-3 små racks med spareribs

7-9 sjampinjonger
Litt olje
Salt

6 gulerøtter
200 g grønne bønner
1 brokkoli

Urtesalt
Litt smør

Start med å sette ovnen på 200 grader, og fordel spareribsene i et ildfast fat så de ligger en og en. Varmes i rundt 10-15 minutter til de begynner å "boble".

Kok opp noe varmt vann med salt i, og gjør grønnsakene klare. Skrell gulerøttene, og skjær dem i tynne skiver. Skjær opp brokkolien i små buketter. Finn bønnene frem fra frost. La dem småkoke i 3-4 minutter, før du heller vannet fra. Serveres varme.

Skjær sjampinjongen opp i tynne skiver, og svits den på en panne med litt olje i. Strø litt salt over for å trekke det verste av vannet ut av dem.

Server det hele på en tallerken sammen. Ha litt smør på grønnsakene, og dryss litt urtesalt over. Og husk kjøkkenrullen, for dette er klissete;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...