Jeg har det med å legge osteskorper i fryseren når det kommer så langt, da jeg er forferdelig dårlig til å få det spist om de ligger i kjøleskapet. Ja - jeg er veldig glad for ost, men heller 2-3 tynne skiver enn en tykk - og ikke spør meg om hvorfor det er sånn! Men en sånn vane resulterer jo i mange resteskiver, og det er ikke alt som passer til pizza (fx Nøkkelost), men i en eggekake går det jo alltid! Yndlingsspise - ihvertfall når det kommer til lett mat!
For en liten kake - nok til 1-2 stykker om det blir kombinert med grønt eller brød:
3-4 egg
0,5 dl fløte
Litt salt
Osterester - så mye som du kan få plass til i pannen... Minst 100 gram!
Litt pepper
Tenn for ovnen på 200 grader.
Ha egg og fløte i en beholder, og pisk det godt sammen. Dryss litt salt i, og pisk videre. Fordel det i en ildfast form, eller en stekepanne, som jeg har gjort her.
Fordel osten jevnt over, og topp med litt pepper.
Ha de inn i en varm ovn, og stekes i ca 40 minutter, kanskje litt mindre. Kaken skal være fast, og osten skal være lett brun på toppen.
Serveres med en litt grønt eller brød med smør.
Åhh, det ser alt for lækkert ud.
SvarSletElsker at finde inspiration herinde.. Mmh!
/ Liselotte