torsdag den 11. juni 2015

Eggekake med blanda osterester


Jeg har det med å legge osteskorper i fryseren når det kommer så langt, da jeg er forferdelig dårlig til å få det spist om de ligger i kjøleskapet. Ja - jeg er veldig glad for ost, men heller 2-3 tynne skiver enn en tykk - og ikke spør meg om hvorfor det er sånn! Men en sånn vane resulterer jo i mange resteskiver, og det er ikke alt som passer til pizza (fx Nøkkelost), men i en eggekake går det jo alltid! Yndlingsspise - ihvertfall når det kommer til lett mat!
For en liten kake - nok til 1-2 stykker om det blir kombinert med grønt eller brød:
3-4 egg
0,5 dl fløte
Litt salt
Osterester - så mye som du kan få plass til i pannen... Minst 100 gram!
Litt pepper


Tenn for ovnen på 200 grader.
Ha egg og fløte i en beholder, og pisk det godt sammen. Dryss litt salt i, og pisk videre. Fordel det i en ildfast form, eller en stekepanne, som jeg har gjort her.
Fordel osten jevnt over, og topp med litt pepper. 
Ha de inn i en varm ovn, og stekes i ca 40 minutter, kanskje litt mindre. Kaken skal være fast, og osten skal være lett brun på toppen.

Serveres med en litt grønt eller brød med smør.


1 kommentar:

  1. Åhh, det ser alt for lækkert ud.
    Elsker at finde inspiration herinde.. Mmh!

    / Liselotte

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...