lørdag den 17. maj 2014

Kyllingbryst med mozzerella og parmesan i tomatsaus


Pasta og kylling er en klassiker i det fleste barnehjem, og her er det ikke noe unntak! Nå er jeg ikke så altfor glad i pasta selv (eller magen er ikke, for det smaker jo fantastisk!), så resultatet for meg blir masser av det andre, og bittelitt pasta for å få smaken igjennom!
Oppskriften på denne kom jeg over hos Lizas matverden for ganske så lang tid siden, men som alltid kan jeg ikke la være å lage min egen utgave!


For middag til 3 trenger du:


3 ss olivenolje
1 kinesisk hvitløk
2 bokser hakket tomat
Salt
1/2 dl frisk basilikum
1 ss oregano, tørret
1/2 gul paprika
1 løk

2 dl revet mozzarella
0,5 dl revet parmesan

3 kyllingbryst
1,5 dk revet parmesan
3,5 dl panko
1 egg
Salt
Pepper
Olje til steking

Salat
Spaghetti

Start med å lage sausen; Hakk hvitløk, løk, basilikum og paprika opp i mindre biter, og svits det lett i oljen. Ha tomaten oppi sammen med resten, og smak til med oregano, salt og pepper. La det koke opp.

Tenn ovnen på 200 grader før du går videre.

Visp egget godt sammen, og dupp kyllingen tørr. Sett frem to skåler mer, en med revet parmesan, og en med panko. Dypp kyllingen i egg-ost-egg-panko, og legg det så til sides. Gjenta med de andre kyllingstykkene. Stekes lett på en pane med litt olje i, og krydre med salt og pepper underveis.

Finn frem en ildfast form, og fordel halvparten av sausen i bunden av formen. Legg kyllingstykkene over, fordel resten av sausen, og topp med revet mozzarella og parmesan. Stekes til osten er perfekt smeltet.

Serveres med kokt spaghetti og en enkel salat (våres besto av krutonger og salatblader - enkelt er av og til det beste!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...