lørdag den 10. maj 2014

lite rundt foccaciabrød


Her i hus er ihvertfall jeg og lillepiken virkelig store fans av foccaciabrød - kjæresten er fremdeles ikke helt overbevist. Han var dog mere begeistret for dette enn noe annet til nå!
Problemet med foccacia brød er, at når man er så få i husstanden som oss, så blir det altså rester når man lager det på  denne eller denne måten - og da det ofte er litt klissete å grunn av oljen, så er det heller ikke det letteste å spise opp.
Så må man jo igang med å prøve seg frem - og jeg fant jeg fant! Etter et par forsøk endte jeg opp med en oppskrift der passer perfekt i min 20cm store form, det blir høyt og lyst, og ikke så fettet heller da den ikke har helt så stor overflate. Så det er også godt brukans til restemat!


For et lille, rundt brød som passer i en 20 cm kakeform trenger du:

2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts talt
1/2 ts sukker
5 dl hvetemel
1 ss olje

Topping:
Olje
Salt
Rosmarin
Hvitløk


Ha alle ingrediensene opp i en bolle, og bland det godt sammen. Deigen er så løs at du slett ikke trenger en røremaskin - det er mer enn nok med kun en skje eller lignende.
La deigen heve en time.

Ha deigen opp i en kakeform - gjerne med papir i for å gjøre det litt lettere, og gjerne med litt olivenolje i. Men det er ikke nødvendig. Det skal nok falle litt ned uansett. La deigen heve i 45 minutter mer. Varm i mellomtiden ovnen opp til 225 grader.

Stikk fingrene ned i deigen og lag noen fine merker, og dryss så olivenolje over. Sånn helt passe mengde. Dryss så salt over, og litt rosmarin, basilikum, hvitløk eller hvad du nå har.

Stekes i 20-25 minutter. Avkjøles godt før den spises.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...