søndag den 20. april 2014

Tandoorikrydder uten salt


Hva gjør man når man har SÅ lyst på tandoori, men slett ikke eier krydderet? Eller, det man egentlig har lyst på er tandooripakken fra Toro - som jeg fremdeles ikke selv har klart å gjennskape smaken fra. Men den selges ikke her i Danmark, såeh..
Nå, så måtte jeg da lage noe selv. Det ble ikke helt som jeg forventet - men slett ikke galt. Tilføy eventuelt litt salt for å slippe å salte kjøttet i tillegg... Og smør det med olje først så det vil henge sammen. Men alt i alt - et meget godt krydder!


For krydder nok til spyd av 3-4 kyllingfileter og saus trenger du:

1 ts koriander
2 ts spisskummen
1,5 ts gurkemeie
2 ts hvitløkpulver
1 ts ingefær
2 ts Mango curry (eller bare litt karri + noe søtt krydder du har, fx mango eller mynte)
2 ts paprika
1 ts chilipulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og det er så det. Oppbevares i en tett beholder om det ikke skal brukes med en gang.
Det smaker enda bedre av å bli ristet litt på en varm og tørr panne før bruk.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...