torsdag den 15. maj 2014

Kanelsnurrer med Hapå


Boller, boller, boller. Kan man i det hele tatt gå galt med nybakte boller? altså hvis man følger med og ikke brenner dem så klart. Og med litt hjemmelaget HaPå i kjøleskapet der "skulle" spises, var ihvertfall ikke jeg vanskelig å be!


For 16 snurrer trenger du:

50 g gjær
3,5 dl melk
100 g sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1 liter mel
100 g smør

Godt med HaPå
Kanel

Start med å ha alle ingrediensene minus smørret opp i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre i ca 10 minutter til du har en jevn og flott deig. Virker den våt eller tørr i det, er det nå du skal tilsette litt mer melk eller mel.
Tilsett smørret i klumper, og la maskinen kjøre i rundt 10 minutter mer. Du skal nå ha en flott og glatt deig som er litt "fettet" å ta på.
La deigen heve i minst 45 minutter.

Finn deigen frem igjen, og rull den ut til en stor firkant med en kjevle. og smør GODT med HaPå ut. Dryss litt kanel over, og rull den sammen til en roulade. Skjæres opp i 16 like store emner, og fordel dem på en bakepapirkledd langpanne. Topp med en spiseskje HaPå på hver snurr, og la de etterheve i 30 minutter.

Stekes i en forvarmet ovn ved 225 i rundt 10-15 minutt  - følg med underveis for å finne ut hva som er "vinnertiden" i din ovn!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...