søndag den 15. marts 2015

Grov sjokoladekake uten gluten og sukker


Jeg leker videre med sukkerfri kaker uten gluten - og det er litt vanskelig hvis man også vil holde seg vekk fra mais og frukt i tillegg! Men det er mulig - og det er denne (knapt så fine) kaken en godt bud på! Smaken er god (ikke særlig søt, men man kan jo alltid øke sukrinmengden om det er), og VELDIG mettende! Har faktisk spist den i matpakken her på det siste;o
Kaken har jeg sett på Mine bedste LCHF opskrifter - en god side om man klarer å lese på dansk - med FLOTTE bilder! Dette er så hvordan jeg lagde den - med meget få endringer :))
(Og ja - den får klumper om man ikke rører godt nok - men det kan heldigvis ikke smakes!)

For en brødform trenger du:

3 egg
100 g Philadelphia - eller en annen fløteost
4 ss kokosolje
3 ss grønn Husk / loppefrøskaller
5-8 ss Sukrin Gold
4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade - hakket

Glasur:
100 g mørk sjokolade
25 g smør
0,5 dl fløte

Sett ovnen på 175 grader, og finn frem en brødform. Dekk den med et bakepapir (jeg pleier hurtig å spraye den med litt bakespray først så papiret henger fast), og sett den til sides.
Mål opp alle ingrediensen, og ha dem opp i en skål - sammen. Den kan med fordel eltes sammen med en K-krok på Kenwooden - for denne deigen er DRØY! Det skal ihvertfall jobbes for å få den ensartet (og du kan godt se på bildet at det ikke lykkes 100% for meg). Deigen skal bli ganske tung og fast.
Klem kaken ned i formen, og jevn det ut ganske lett. Bakes i 25-30 minutter - men følg med på slutten.
La kaken avkjøle litt mens du lager glasuren.
Ha smør og fløte opp i en gryte, og smelt/varm det hele på svak varme. La det koke opp - og trekk det til sides, imens du hakker sjokoladen opp.
Når fløtesmørret har kjølt ned en del (altså, til rundt 40-50 grader), tilsetter du sjokoladen og rører GODT til det hele er smeltet.
Fordel glasuren over, den nå lett avkjølede, kaken.

Serveres så med en gang - eller oppbevares i fryser/kjøleskap til den skal spises. Om du velger fryseren, vil jeg anbefale å skjære den opp i tynnere skiver først - så kan du jo ta opp akkurat det du skal bruke.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop.

1 kommentar:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...