søndag den 1. marts 2015

Kyllingfilet med fetafylt paprika, sopp og enkelt grønt


Kylling er en klassiker her i hus, og vi spiser det nok en gang om uken, om ikke mer! Det smaker godt, koster ikke særlig mye, og er veldig lett å variere på - alt i alt en god vinner, spesielt når man har et budsjett som skal følges!
Denne retten fungerer best med en "blokk" av feta, og ikke i terninger, men det er fult mulig om du ikke har annet. Jeg er veldig glad for Puck-osten selv, men er sikker på det finnes et fint alternativ i Norge om denne ikke er å oppdrive!
For middag til 2 trenger du:

2 snackpaprika
Fetaost - 50-75 gram
3 fedd hvitløk

2 kyllingfileter
Salt
Pepper
Chiliflaker
Olje til steking

150 gram blandet sopp - jeg hadde østerssopp og sjampinjong
Smør til steking
Salt

En godt blandet salat - hadde salat, agurk, paprika her hjemme, eventuelt med en god olje over.

Start med å tenne ovnen på 200 grader, og gjør paprikaen klar. Del paprikaen i to på langs, og fjern frøene. Legg dem opp i en ildfast form. Fordel feta opp i de halve paprikaer, og topp med hvitløk i skiver. Sprinkle eventuelt litt god olje på til slutt. Stekes i ovnen til fetaen har fått farge og paprikaen er blitt bløt. Mine skulle ha omtrent 15 minutter før de nådde til det stadiet.

Ha oljen opp i en stekepanne, og denn for den på mellomhøy varme. Dryss salt, pepper og chiliflaker på kyllingfiletene, på begge sider, og stekes til de har fått en god og sprø ytre, og en ferdige inni. Kutt entuelt et lille hakk i dem for å få en litt jevnre steking.

Skjær soppen opp i strimler, og ha smør opp i en annen stekepanne (eller legg kyllingen til side fra den første), og la det smelte. Fordel soppen over, og topp med litt salt. Svits det til all soppen er bløt, men før det har fått for mye.

Serveres med en enkel, grønn salat

2 kommentarer:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...