søndag den 22. juli 2012

Bananis med melkesjokolade


Nok en weekend, og nok en is. Og det at den smakte nesten helt likt som banankaka jeg ofte lager, er jo heller ikke negativt!
Dette ble en god og fyldig is, nesten litt i meste laget; men perfekt som en liten dessert etter mat!

For ca 1,5 liter is trenger du:
5 dl melk
1 vaniljestang
130 gram sukker
6 eggeplommer
4 bananer
2,5 dl fløte

100 gram melkesjokolade


Start med å koke opp melk og vaniljestang (både frø og stangen skal i). Når det er kokt opp, setter du det til sides for å trekke litt, imens du gjør resten klar.


Pisk sukker og eggeplommer gode og luftige


Bananene moses godt med en gaffel


Hell melkeblandingen oppi eggeblandingen sakte imens du pisker godt!

Kok det hele opp igjen under god omrøring. Når det begynner å tykne, det vil si, når du kan kjenne at det begynner å henge fast på din skje, på ca 80-85 grader, setter du det til sides igjen.


Pisk kremfløte (men det skal kun piskes til det blir luftig, ikke klumpete!) og vend det forsiktig inn i den halvvarme blandingen.

Sett det hele i kjøleskap et par timer til det er helt nedkjølet.


Når det er tid for å sette i gang ismaskinen, heller du massen i den, og setter den igang. Samtidig smelter du 100 gram melkesjokolade i mikroovnen.
Hell den smeltede melkesjokoladen over i imaskinen imens den kjører, sakte! Du vil ikke ha for store og ujevne klumper i blandingen.

Når imaskinen sier at nå er det nok med denne nedkjølingen (min begynner å hakke litt når isen er for tykk:D), er det på tide å ha det hele i en beholder, og over i fryseren.

Den skal nok taes opp ca 15-20 minutter før den skal spises.


Serveres med jordbær eller sjokolade, eller nyt den som den er!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...