onsdag den 18. juli 2012

Halvgrove rundstykker med linfrø


Av og til kommer den lysten, NÅ har jeg bare lyst på nybakte boller/rundstykker... Og så er det tomt i fryseren! Men dagen før der skal handles inn, er det av og til begrenset av hva jeg har i skapet, så det ble litt "tar hva man har". Dessverre så var det tomt for gjær, men fant en pose tørrgjær i skapet.
Fant senere ut (da deigen egentlig ikke hevet "så" mye, at den var gått ut på dato for ett år siden eller noe... ) Så dine boller blir nok litt større og penere enn mine!

Men godt ble det, ikke siste gang jeg prøver noe slik!

For 9 rundstykker i diverse størrelser trenger du:
3,5 dl vann
1 pose tørrgjær
1,5 dl havregryn
0,5 dl linfrø
1 dl kjernemelk (Lett skummet kulturmelk)
1 ss rapsolje
1 ss akaciehonning
1 ts salt
400 gram hvetemel

Bland alt det tørre sammen til en fin og jevn masse, og ha det våte i. Elt det hele godt sammen til du har en fin og jevn deig, og sett den til å heve ca 45 minutter.


Del deigen opp i 9 emner, ha den på en bakepapirkledd langpanne; og la den etterheve ca 20 minutter. Imens varmer du opp ovnen til ca 200 grader, og vasker opp!

Stekes, som sagt ved 200 grader; og la dem steke i 15-20 minutter, til de har fått en fin og jevn farge (og lager en hul lyd når du banker på dem!)

Se så luftige de ble!2 kommentarer:

  1. De ser super lækre ud. Og sikke en nem opskrift :-)

    SvarSlet
  2. De er også meget lekre! Min tålmodighet til det å rulle boller er ikke helt på plass enda, så slike "sleng på bakepapiret" fungerer veldig fint for meg!

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...