søndag den 22. juli 2012

Moccais med sjokolade og karamel



Nok en weekend, og nok en is. Tror dette er en av dem jeg er mest fornøyd med.. Er første gang jeg faktisk har slikket isbollen ren1
En god og sterk kaffesmak, søtet opp med litt sjokolade og karamel for å få litt rundere smak på det hele!

For en god porsjon (1,5 liter, som var ALT for lite med denne smaken) trenger du:
120 gram sukker
6 eggeplommer
4 dl melk
3 dl fløte
4 ss instant kaffe, vi bruke Cafè Noir
75 gram mørk sjokolade
5-6 ss karamelsaus


Start med å sette sukker og eggeplommer over for å piske seg lett og luftig på kjøkkenmaskinen, imens du går igang med resten.


Kok opp melk, fløte og kaffepulver til kokepunktet


Hell kaffeblandingen oppi melkeblandingen i en tynn stråle imens du rører riktig riktig godt!


Ha det over i gryten igjen, og var det opp til ca 80-83 grader. Når det begynner å "henge" litt igjen på skjeen når du tar den opp, er den ferdig.


Hell blandingen over i en beholder som tåler varmen igjennom en sil, og kjøl den ned til kjøleskapstemperatur.

Kjør i ismakinen til ønsket konsistens, og ha den over i fryseren for å stivne litt mer. Haes opp ca 15 minutter før den skal spises!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...