søndag den 8. juli 2012

Jordbærtiramisu



Tiramisu. Mm! Det var dette som ble serveret da vi forrige uka hadde besøk fra Norge. Om man har en god anledning til kos, skal da man bare gripe dem!


Ideen kom da jeg gikk forbi denne fine kurven med jordbær på butikken, jeg måtte da kunne bruke det til noe godt! Og i og med at det er et godt stykke tid siden forrige gang vi hadde tiramisu, bestemte jeg med for at det skulle være nå! Godt ble det ihvertfall!

Jeg lagde 4 porsjoner ut av det, men neste gang vil jeg nok lage 5. Syntes porsjonene ble litt i største laget, spesielt når man hadde spist på forhånd!

For tiramusen trenger du; 
3 egg, delt
75 gram sukker + litt mer
250 gram Mascarponeost
1/2 kurv jordbær, ca 250 gram
1 kopp sterk kaffe
8 ladyfinger (10 om du lager 5 porsjoner)
Litt kakaopulver til dryss


Start med å blande eggeplommer og sukker sammen til en god og luftig masse. 


Ha oppi mascarponen, og la den blande inn i ca 10 sekunder, ikke mer. Du skal ikke slå for mye luft ut:)


I en (stål)bolle ved siden av pisker du eggehvitene stive. Lige når du har godt igang med piskingen, har du en lille klype sukker oppi. Syntes den binder seg bedre da. Vet at mange bruker å ha salt oppi, men når sukker også funker, er det ingen grunn til å putte salt i!


Når eggehvitene også er pisket stive (jeg pleier alltid å "sjekke" det med å snu bollen på hodet. Da har den bare med å holde seg!) er det på tide å vende det sammen. 
Ta først oppi 1/3 av eggehvitemassen og vend det hurtig inn, før du tar resten og vender det MEGET forsiktig inn. 


Så sitter du igjen med en fin og deilig krem!
Nå er det jordbærene som står for tur! (Du må gjerne sette mascarponekremen inn i kjøleskapet imens du venter)


Hakk jordbærene fint, ha de oppi mascarponekremen, 


Og vend dem godt inn!

Så var der kjeksene.


Del dem over i to, gjerne imens de fremdeles er pakket inn, det er noe lettere da. 

For å bygge dem sammen, gjør (jeg) sånn her:


Litt krem i bunden av hvert glass


Kjeks der er hurtig vendt i litt kaffe

 

Krem, kjeks og krem igjen.


Lokk på, og inn i kjøleskapet, minst 2-3 timer, gjerne mer! Det som er så godt med tiramisu, er at den gjerne kan lages en dag eller to i forveien;)

Dryss litt kakao over før servering, og spis med friske jordbær! 

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...