lørdag den 1. september 2012

Svinemørbrad fylt med hvitløkost og surret i baconSå var der lørdag igjen, og tid for en riktig hyggeseg-mat! Det er på lørdager vi ofte tar oss tid til å prøve å lave nye ting, og denne uken var intet unntak! Etter å ha funnet et fint stykke svinemørbrad til fin pris, var det denne der fikk lov til å prøve seg frem denne uken! Etter å ha lagt hjernene i bløt sammen, og kikket litt hva vi hadde i skuffer og skap, ble dette resultatet. Utmerket om du spør meg;)

For kjøttet trenger du:
1 svinemørbrad // 1 liten indrefilet av svin
150 g fløteost med hvitløk (dette er litt i meste laget)
2 vårløk
200 g baconStart med å pusse mørbraden ren med å fjerne det meste av sener og overflødig fett, og skjær en god kløft i den. Akkurat som når du skjærer opp en pølsebrød, bare ikke fullt så dyp!

Skjær vårløken opp i fine strimler, og bland den godt sammen med fløteosten.
Så skal det hele fylles oppi kjøttet, den blir veldig full!


Surr mørbraden inn i godt med bacon, skivene skal sitte veldig tett og stramt!


Svits mørbraden godt i en varm panne til baconen har tatt godt med farge. Som du kan se hadde jeg ikke strammet godt nok til med baconet, så min sprakk en liten smule. Nåvel!

Legg mørbraden i en ildfast form, og la den steke i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Etter den er ferdig med å stekes, la den hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp!

Så når mørbraden er i ovnen, går du igang med potetene! 


Start med å skrelle opp ønsket mengde poteter, og skjær dem opp i mindre, munnstore stykker. Finn frem en frysepose, og fyll på med olje, salt, pepper, hvitløkskrydder, Herbes de Provence; you name it! Ta hva du liker! Ha potetene oppi posen, rist godt til det hele er blandet godt, og fordel det utover en bakepapirkledd langpanne.

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter, så om du gjorde dette på 10-15 minutter, vil det hele være klart samtidig!


Mmm.. Kål! Kan man godt li!
Her ble det brukt spisskål, men grunnregelen gjelder vel for det meste.
Skjær kålen opp i mindre biter, og skjær det harde vekk. Kok opp godt med vann, og når vannet koker, har  du en lille smule smør oppi vannet.

Ha kålen oppi, la detn ligge i 5-6 minutter, og det er det!

Anrett det hele på en tallerken, og nyt lørdagskvelden!


2 kommentarer:

  1. Sikker på at det ikke er svin indrefilet du mener?, svinemørbrad er ikke noe du finner vanligvis i butikkene og det ser ut som om du har brukt svin indrefilet?

    SvarSlet
  2. Etter å tatt google i bruk, ser jeg at det de kaller svinemørbrad i Danmark, er nok enten en indre- eller ytre-filet, mest sannsynlig en indre. Takk for at du peker det ut, så skal jeg prøve å kalle det for det korrekte på norsk etterhånden!

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...