Det er ingen hemmelighet at jeg er meget glad for grytebrød; det laver jo seg selv, og det smaker virkelig godt! Når man baker brødet i en jerngryte, blir det fantastisk, deilig og sprøtt, og smaker også derhen. Dette brødet har ihvertfall litt grovhet over seg, så det kan da fint brukes i matpakken. Eller til suppen. Eller bare som hyggebrød!
For 1 stort brød trenger du:
1/3 ts tørrgjær
5 dl vann
3 ts salt
1 dl havregryn
2 dl grahamsmel
7 dl hvetemel
Dekk skålen med et lokk eller film, og la den heve på kjøkkenbordet i 8-24 timer.
Tend ovnen til 250 grader, og sett jerngryten i med det samme. La gryte med lokk varme opp sammen med ovnen.
Ta lokket av gryten, skru varmen ned til 230 grader, og bak brødet i ytterligere 10-15 minutter, til skorpen er god og sprø.
Kan jeg bruke en LeCreuset "emaljert" støpejernsgryte?
SvarSletDet vil fungere perfekt! Det står høyt på ønskelisten her i hus!
Slet