Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 18. januar 2014
Grytebrød med grahamsmel og havregryn
Det er ingen hemmelighet at jeg er meget glad for grytebrød; det laver jo seg selv, og det smaker virkelig godt! Når man baker brødet i en jerngryte, blir det fantastisk, deilig og sprøtt, og smaker også derhen. Dette brødet har ihvertfall litt grovhet over seg, så det kan da fint brukes i matpakken. Eller til suppen. Eller bare som hyggebrød!
For 1 stort brød trenger du:
1/3 ts tørrgjær
5 dl vann
3 ts salt
1 dl havregryn
2 dl grahamsmel
7 dl hvetemel
Start med å røre gjæren ut i vannet i en stor skål, og tlsett salt, havregryn og melet. Rør deigen sammen med en skje eller gaffel. Konsistensen på deigen skal være som en tykk havregrøt.
Dekk skålen med et lokk eller film, og la den heve på kjøkkenbordet i 8-24 timer.
Tend ovnen til 250 grader, og sett jerngryten i med det samme. La gryte med lokk varme opp sammen med ovnen.
Ta den varme gryten ut av ovnn, og strø litt grahamsmel i bunden av gryten. Velt deigen over i gryten, sett lokket på, og bak brødet i ovnen i 35 minutter.
Ta lokket av gryten, skru varmen ned til 230 grader, og bak brødet i ytterligere 10-15 minutter, til skorpen er god og sprø.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Kan jeg bruke en LeCreuset "emaljert" støpejernsgryte?
SvarSletDet vil fungere perfekt! Det står høyt på ønskelisten her i hus!
Slet