onsdag den 19. september 2012

Laks i pakke med rotmos og sopp


 Dette her, det er en gjenganger her i hus. Mos i forskjellige farger og varianter, samt soppene er også lette å bytte rundt på alt etter hva som er i sesong, (eller hva man finner hos butikken)

For 4 trenger du:

Fiskepakken:
4 laksefileter
1 sitron
1 dl vann
Salt
Pepper
Frisk rosmarin

Finn frem fire stykker folie eller bakepapir, og lag en liten fold idet, så det våte ikke faller ut. Legg ett laksestykke i hver pakke, og fordel vin og vann så du får like mye i hver. Ha litt salt og friskkvernet peppet over, legg på to skiver sitron, og en rosmarinkvist ovenpå. Stekes ved 150 grader i 12-15 minutter, til fisken er ferdig, og ikke svett.

Rotmosen:
800 g potet
200 g knoldselleri
Saltet vann
2 ss smør
1,5 dl melk
Salt
Pepper

Skrell poteter selleri, og del dem opp i like store biter. Ha dem oppi fosskokende vann sammen med salt, og kok til de er møre.
Når potetene er møre, heller du vannet fra, og finner din potetmoser frem. Ha oppi melken og smørret, og rør/mos det hele godt inn. Smak til med salt og pepper.


Soppen:
8 dl sopp (jeg brukte champignon og kantarell)
2-3 ss smør
Salt
Pepper

Del og rens soppen om den er i store stykker. Ha det hele opp i en panne, og stek det på mellom temperatur til soppen og god og mør og har spist masser av smør! Smak til med salt og pepper.


Anrett det hele på en tallerken, og så er det bare å kose seg!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...