tirsdag den 25. september 2012

Svin i fat med fløte, bacon og sopp


Detet er en gryterett (som det er vanskelig å få et fint bilde av) som vi lager forholdsvis ofte her hjemme. Den krever litt tida, da det ikke er bare "slenge alt sammen", men syntes nå det er verdt det;) Det skal nok lige nevnes at det her ikke er mat for de som er redd for litt fet mat!

For en stor "lasagneform" trenger du:
1 svinemørbrad / svinefilet
250 g bacon
150 g sjampingjong
1-3 kinesiske hvitløk, vi liker mye hvitløk
3 løk
3 paprika, gjerne blandet i fargen
Salt
Pepper
Litt stekeolje
3-4 dl fløte
3 dl melk
Revet ost
Start med å kutte baconet opp i strimler, og stek det i på en varm panne.  Når det er stekt, tar du det av pannen, og legger det til sides.Puss og skjær det verste sener vekk fra fileten. Skjær den opp i små bøffer, dupp dem tørre, og strø litt salt og pepper på dem. Stek dem hurtig på pannen med baconfett, ha eventuelt litt mer olje på pannen. Når de er stekt, legger du dem på bunden i en ildfast form.Hakk hvitløk, løk og paprika opp i mindre biter, og skjær sjampingongen opp i skiver. Stek det hele på panne, gjerne med litt salt og pepper, til det hele har fått en jevn farge. Bland det inn med baconet, og ha det hele over de små bøffene i den ildfaste formen.
Hell melken og fløte over; og dryss så osten over

Stekes ved 200 grader i 45 minutter.


Serveres med ris.


2 kommentarer:

 1. Uhmm, det ser vel nok dejligt ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmm... er en grunn til at den er en gjenganger her i huset! Og det er ellers ikke ofte vi spiser 100% identisk mat så ofte!

   Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...