onsdag den 20. maj 2015

Kesoplättar


Jeg leker videre med maten, og specielt brøderstatninger uten for mange hurtige karbohydrater. Jeg har begynt å lukke litt flere at nettop dem inn i maten, da helt striks lchf blir litt for kjedelig  i lengden. Men da lchf også får meg til å spise betraktelig mere grønnsaker, blir jeg nok i den båten, ihvertfall litt lengre!
Kesoplättar eller hytteostpannekaker er fantastisk mat! Det har florert på svenske sider i lang, lang tid - men det var først under en google-tur da jeg hadde en kjedelig rest hytteost det gikk opp for meg hvor lettvint - og godt! - det faktisk var!
Her i hus blir de brukt som brøderstating, både til frokost og i matpakken. De smaker godt både varme, lunkne og kjøleskapskalde. Du behøver ikke bruke ovnen - en stekepanne og en stavmikser er nok! 
Så kort sagt - jupp, jeg er fan!For 3 små pannekaker trenger du:

1 egg
100 g hytteost (2 toppede ss)
3/4 ss FiberHusk
Evt: litt salt

Olje til steking for en ekstra god flate - ellers bare en slipplett panne. 

Ha egg, hytteost og fiberhusk (og eventuelt salt) opp i en beholder. Jeg er mere glad for å bruke en dyp tallerken eller liten bakebolle fremfor den stavmikseren kommer med. Ha fiberhusk opp i til sist, eller nest sist. Ikke først - det er det eneste tørre i oppskrifte, og da kan det ellers bli litt tørt i bunden!

Når det hele er blandet, tar du stekepannen frem, ha eventuelt litt olje opp i, og stek dem på lav varme. Det smaker altså best med lav varme over lengre tid, enn høyere varme på kortere tid. Jeg har prøvd!Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det påvirker ikke din pris på produktet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...