torsdag den 2. april 2015

Baconcheese suppe


Det er ingen hemmelighet at jeg ELSKER supper - det varmer, det er ganske billig, og det går forholdsvis fort å lage. Hadde jeg spist mere pasta, hadde de nok delt førsteplassen - men sånn er det jo ikke! 
Denne suppen har også "florert" i det danske lchf-blogland er godt stykke tid - og det er ikke uten grunn! Den er syndig god, og metter fantastisk! Det er dog ikke den billigste suppen som findes, med tanke på alt proteinet som er i - men denne holder så til middag 2 dager + litt rester for en stor og en liten, så en gang i blant går det allikevel!

For 6 porsjoner trenger du:

400 g oksehakk / kjøttdeig / karbonadedeig
2 ss smør
1 løk
3-4 fedd hvitløk, eller en kinesisk
Spisskummen, rikelige mengder
Chilipulver, 1-2 ts eller tilsvarende frisk chili
1 pakke bacon, 140 gram
7-9 dl buljong (jeg bruker vann + Herbamare Urtebullion
1 pakke fløteost, 200 gram
2 dl cheddar + 1 dl til topping
2-3 dl fløte
1 liten boks tomatpure (2 ss)
Salt
Pepper
1 boks hakket tomat
5-6 cornichoner eller sylteagurk

Grønn salat som tilbehør

Start med å hakke det grønne opp, og smelt smørret i en ganske stor gryte. Ha bacon og kjøttet opp i gryten, og brun det godt. Tilsett løk og hvitøk etterhvert, og sørg for at det også får farge.
Tilsett litt og litt krydderier, samtidig med at du rører godt.
Ha så opp i resten, minus fløten og agurken, og la det koke/småkoke til flødeosten er helt smeltet. Du skal nok røre litt underveis. 
Nå skal det simre - minst 10 minutter, gjerne lengre. Rør litt underveis. 
Når du nærmer deg spisetid, heller du fløten opp i, og lar det koke opp. Ha i cornichoner/sylteagurk helt til slutt.
Serveres med en grønn salat ved siden av, og litt revet cheddar som topping.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækkert ud, ligger med ondt i halsen så supper ville være alt for lækkert lige nu.

    / Liselotte

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...