fredag den 2. november 2012

Cheesy garlicbread pizza


Denne her hørtes altså litt bedre ut på engelsk enn på norsk... "Hvitløksbrødpizza med ost".. Nop, det klinger ikke like godt!
Hvitløksbrød har lenge egentlig vært den ene grunden til at vi bestiller pizza engang iblant... Det har ikke blitt helt det samme som det man får kjøpt! Men, etter en den leking og smaking, så tror vi at vi nærmer oss! Godt smakte det ihvertfall;)

Dette er supert å lage når man likevel lager en pizza, bare fjerne litt av deigen, og rull ut en ekstra liten minipzza, så alle får smake!

Det du trenger er følgende:
Pizzabund
Smør
Hvitløk
Mozzarella
Evt: Parmesan
Evt: Salt

Vi brukte kanskje 1/8 av den deigen til å lage våres lillepizza; og til det brukte vi:
1 kinesisk hvitløk til 1 ss smør. Dette gav en god og run smak av hvitløk, med en fin undersmak av smør. Mums!

Sådan gjør du;
Vi gav lige smørret 5-10 sekunder i mikroen, for å få det nesten flytende, da det er lettere å smøre ut da. Press den kinesiske hvitløken oppi, og gå så videre! Deigen ble rullet god og tynn, men rullet opp en liten smule i kantene for å være sikker på at det hele ble på pizzaen, og ikke rant utover. Og det lykkes;)
Smør/fordel det flytende hvitløksmørret ut over pizzabunde, og finn så frem osten.

Vi fordelte en god del klumper med mozzarella over pizzaen, hadde vi hatt parmesan ihus, hadde den også fått det på. Det hadde vi dog ikke:D

Det hele ble stekt på en forvarmet bakeplate i ovnen i ca 7 minutter, da var bunden blitt sprø og boblete, og osten smeltet. Fordel en liten smule flaksalt over helt til slutt, og nyyyt;)

En god ting med at julen nærmer seg, er nissøl<3 Så iskald nisseøl i glasset, og god og varm pizza på tallerkenen, ble dette en riktig så god lørdagskveld!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...