onsdag den 28. november 2012

Svinewok med gulerøtter, sukkererter og paprika


Dette ble mandagsmiddagen her i hus. Med nesten tomt kjøleskap, og hjemme først etter at butikkene var stengt, ble det en god "hva kan vi lage av dette" middag.
Men med et par koteletter fra fryseren, litt grønnsaksrester og ris, ble det slettes ikke en gal middag! Masser av smak, og grønnsakene var laget perfekte sprø denne gangen!

Det skal lige bemerkes at dette ble en forholdsvis sterk utgave, så om du ikke er så glad i chili (eller altfor sterk mat generelt) skal du nok kutte ned på sambal oeleken..

For middag til 3 trenger du:
300 g svinekjøtt, vi brukte 4 små koteletter skjært opp i skiver
3 gulerøtter
2 vårløk
1 kinesisk hvitløk
100 g sukkererter
1/2 gul paprika
1 ts brunt sukker
2-3 ts sambal oelek
2 ts soya

Tilbehør:
Ris
Soya


Start med å sette risene over for å koke, før du går i gang med resten.

Dupp kjøttet tørt, og skjær det i strimler av ca 1 cm tykke.
Vask sukkerertene, skjær gulerøtter opp i små staver. Skjær paprika opp i strimler, og snitt vårløken hurtig. Grovhakk hvitløken.
Varm opp woken, og ha litt neutral olje i bunden. Stek kjøttet i 2-3 omganger så du ikke får for mye kjøtt i bunden, kjøttet skal steke, IKKE koke!

Når alt kjøttet er stekt, har du oppi alt kjøttet + gulerøtter opp i woken, og stek det hurtig i 20-20 sekunder, før du tilsetter resten av grønnsakene minus hvitløken opp i woken, og svits det ytterlige 30 sekunder. Tilsett hvitløken, samt soya, sukker og sambal og kok det opp.

Smak eventuelt til, men det var ikke nødvendig her i hus!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...