onsdag den 21. november 2012

Kjærestens lasagne


Lasagne er noe kjæresten ikke kan få nok av her i hus, så når han får et "ja, vi kan da godt spise lasagne denne uken" går han i gang med å kokkelere med en gang!

Han følger ikke helt noen oppskrift, men denne gangen fikk jeg han til å skrive ned hva han faktisk laget; så man visste det til neste gang!

Dette er nok til 2 fulle middager + litt rester hos oss, så beregn at dette er nok mat til 6-8 personer. Med litt godt brød og salat til, rekker det jo til enda flere;)

Du trenger:
3 kinesiske hvitløk
4 små løk (eller 2 store)
5 gulerøtter
500 g oksekjøtt (eller kjøttdeig)
2 bokser hakket tomat (400 g i en boks)
1 boks med vann (boksen det hadde vært hakket tomat i)
140 g tomatpure
Olje
1 oksebuljongterning
1 grønnsaksbuljongterning
Oregano
Salt
Pepper
Paprika
Sterk paprika
Karry
Cayennepepper
Lasagneplater
Bechamelsaus
Revet ost


Start med å finhakke løk og hvitløk, og riv gulerøttene på et rivjern.
Svitse løk og hvitløk lett gyldent, tilsett gulerøttene og la dem svitse litt med. Tilsett til slutt kjøttet, og la det brune.

Tilsett så hakket tomat, tomatpure, vann, buljongterninger, og la det koke opp. Smakes till med krydderiene. Vi startet med ca 1 ts av hver, og smakte det til ut derifra.

Imens kjøttsausen småkoker (den blir bare bedre jo lengre den koker), lager du bechamelsausen. Når den er god og tykk, og du syntes at "nå skal vi spise om en time", setter du ovnen på 180 grader, og går i gang med å legge lasagnen sammen.

Vi laget 2 lag denne gangen; med rekkefølgen: Kjøttsaus, plater, bechamel, kjøttsaus, plater, bechamel, kjøttsaus (kun et tynt lag) og resten av bechamelsausen/ost.

Alt dette var nok til å fylle en god og stor lasagneform hjemme hos oss:)

Serveres med en enkel salat (gulerøtter og rosiner for våres del) og  godt brødIngen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...